به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"حسن فاضلي\"، رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي در نشست تبيين اهداف برنامه‌هاي پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين مطلب گفت: همايش بين‌المللي نمکي با تعامل گسترده دانشگاه‌هاي آلمان و آکسفورد سوم تا ششم آبان 86 در ايران برگزار مي‌شود.

وي افزود: هدف از برگزاري اين همايش ارائه نتايج پژوهش‌هاي انجام شده روي مردان نمکي با رويکرد حفاظتي – مرمتي زنجان است.

فاضلي با بيان اينکه برگزاري همايش‌هاي باستان‌شناسي يکي از اولويت‌هاي برنامه پژوهشکده است، خاطرنشان کرد: پژوهشکده باستان‌شناسي در آذرماه سال جاري نهمين کنگره پژوهش باستان‌شناسي ايران را برگزار مي‌کند.

وي ادامه داد: اين کنگره از 18 تا 21 آذر در موزه ملي ايران برگزار مي‌شود.

به گفته فاضلي، برگزاري همايش بين‌المللي خليج‌فارس به ميزباني دانشگاه دورهام انگلستان 22 دي‌ماه و همايش باستان‌شناسي دوره اسلامي کشورهاي منطقه به مناسبت سال اتحاد ملي و انسجام اسلامي که ششم اسفند تا هشتم برگزار مي‌شود، از ديگر برنامه‌هاي پژوهشکده است.

رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي با اشاره به اين موضوع که کاوش‌هاي نجات‌بخشي در سال جاري از مهمترين اولويت‌هاي پژوهشکده سازمان بود، خاطرنشان کرد: به همين دليل کاوش‌ها در سال جاري تا حدي محدود شده و تمرکز تمامي باستان‌شناسان پژوهشکده و تمامي دانشگاه‌ها بر کاوش‌هاي نجات‌بخشي است؛چه اينکه پژوهشکده همگام به فعاليت‌هاي توسعه کشور است و نمي‌خواهد در تقابل با کارهاي عمراني کشور گام بردارد.

فاضلي گفت: پژوهشکده در نيمه نخست سال جاري کار مطالعات و کاوش 11 سد را انجام داده و يا در حال انجام است. در نيمه دوم سال نيز کار مطالعه و کاوش نجات‌بخشي 24 سد انجام مي‌شود.

به گفته فاضلي، با توجه به اهميت مطالعات تاريخي محوطه ها از اين به بعد هيچ سدي بدون انجام مطالعات ساخته نمي‌شود و اگر مسئولان بخواهند کلنگ ساخت سدي را بزنند بايد از پژوهشکده مجوز بگيرند تا در صورتي که لازم باشد کاوش نجات‌بخشي صورت بگيرد. پژوهشکده درصدد است به سمتي حرکت کند که قبل از انجام کارهاي عمراني، کارهاي کاوش و مطالعه تاريخي انجام شود.

تهيه نقشه‌ باستان‌شناسي تا پايان دو سال آينده موضوع ديگري است که فاضلي به آن اشاره کرد و گفت: نقشه باستان‌شناسي هويت و سند سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري است، بنابراين تهيه اين نقشه وظيفه حاکميتي سازمان است.

وي افزود: بررسي، شناسايي، نگهداري، حفاظت، جانمايي آثار روي نقشه ازجمله کارهايي است که بايد براي تهيه نقشه‌ باستان‌شناسي انجام شود.

فاضلي تصريح کرد: يکي از مشکلات پژوهشکده در تهيه نقشه باستان‌شناسي آن است که مثلاً وزارت مسکن در تهيه نقشه‌هاي مورد نياز مطالعات باستان‌شناسي را ناديده گرفته است و ما بايد مطالعات تاريخي را انجام داده و در اختيار وزارت مسکن قرار دهيم.

رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي با بيان اينکه هم‌اکنون بايد نقشه‌باستان‌شناسي استان‌هاي تهران، سمنان، زنجان، مرکزي و قم تهيه شود، افزود: بايد استان‌ها براي تهيه اين نقشه با ستاد تهيه نقشه باستان‌شناسي همکاري گسترده داشته باشند.

وي ادامه داد: پژوهشکده همچنين تأييد طرح‌هاي پژوهشي ارسال شده ازسوي استان‌ها را در دستور کار خود قرار داده است و به‌زودي 300 طرح پژوهشي که از سوي استان‌ها به پژوهشکده ارسال شده است، مطالعه، بررسي و به استان‌ها ارجاع مي‌شود.

فاضلي گفت: استان‌ها مي‌توانند طرح‌هاي تأييد شده را به سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان ارائه دهند و بودجه‌هاي لازم را از سازمان مديريت دريافت کنند.

گمانه‌زني به‌منظور تعيين حريم و عرصه، کاوش و پژوهش در استان‌هاي مرزي کشور به منظور تعامل گسترده با استان‌هاي مرزي و انتشار گسترده نتايج کاوش‌ها در پژوهشکده از ديگر اقداماتي است که رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي به آن اشاره کرد.

M/115


انتهای پیام/

کد خبر 1386061022